Acasă Social Lămurite și nu prea…

Lămurite și nu prea…

DISTRIBUIȚI

 171207 – 06022024 – În urma întrevederii pe care au avut-o luni la Palatul Victoria cu reprezentanții Guvernului, reprezentanții Federației SANITAS au anunțat că personalul din sistemul sanitar public va primi în 2024 o creștere medie de 20% a salariilor (5% aplicat deja la începutul anului și alte 15 procente în două tranșe), astfel încât să se încadreze în suma calculată ca impact pe fondul de salarii de bază pentru anul 2024. Creșterea va fi acordată eșalonat, în lumile martie și iunie a.c.

”În paralel, în perioada imediat următoare se negociază la Ministerul Sănătății revendicările fără impact financiar imediat”, au mai anunțat sindicaliștii, precizând și că pentru salariații din Asistența Socială s-a calculat impactul bugetar al creșterilor de venituri și că negocierile vor fi continuate la Ministerul Muncii.

Pe de altă parte, Federația Solidaritatea Sanitară continuă acţiunile de protest și anunță organizarea unui miting în data de 11 martie, nemulțumiți de formula propusă de Guvern.

”Am încercat să găsim mai multe mecanisme de finanţare a creşterilor salariale şi am avut o discuţie şi pe câteva din revendicările adiţionale. La ora actuală, nu avem un acord cu Guvernul. Ne continuăm programul de proteste care include şi pregătirea pentru greva generală.

Întâi parcurgem programul de proteste care include toate avertizările prealabile, care include câteva rânduri de pichetări. Pe data de 11 martie e programat un miting în Piaţa Victoriei, după care se ia decizia privind greva generală, în funcţie de numărul de angajaţi din Sănătate care au semnat pentru grevă”, a declarat Viorel Rotilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.