Acasă Externe Agenda Europeana Plăţile instant vor fi disponibile, în curând, în întreaga Europă

Plăţile instant vor fi disponibile, în curând, în întreaga Europă

DISTRIBUIȚI

171390 – 27022024 – Uniunea Europeană a adoptat luni un regulament care va obliga băncile ca, începând de anul următor, să ofere plăţi instant în toate ţările din Uniunea Europeană la acelaşi tarif ca un virament clasic.

Consiliul Uniunii Europene, care reuneşte cele 27 de state membre, a aprobat regulamentul validat deja de Parlamentul European la data de 7 februarie.

Regulamentul privind plățile instant le va permite persoanelor să transfere bani în 10 secunde în orice moment al zilei, inclusiv în afara programului de lucru, nu numai în interiorul aceleiași țări, ci și către un alt stat membru al UE. Regulamentul ia în considerare particularitățile entităților din afara zonei euro.

De asemenea, băncile, care oferă transferuri credit standard în euro, vor avea obligația să asigure trimiterea și primirea plăților instant în euro, la comisioane standard pentru transferuri.

În temeiul noilor norme, prestatorii de servicii de plată instant vor trebui să verifice concordanța dintre codul IBAN și numele beneficiarului pentru a alerta plătitorul cu privire la posibile erori sau fraude înainte de efectuarea unei tranzacții. Această cerință se va aplica și transferurilor obișnuite.

Regulamentul cuprinde o clauză de revizuire care prevede obligația Comisiei de a prezenta un raport care să conțină o evaluare a evoluției comisioanelor pentru transferurile credit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.