Acasă Politic Președintele României, Klaus Iohannis, se va adresa Parlamentului European

Președintele României, Klaus Iohannis, se va adresa Parlamentului European

DISTRIBUIȚI

 168191 – 05022024 – Ca urmare a invitației Președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola miercuri, 7 februarie 2024, președintele României, Klaus Iohannis, se va adresa plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta viziunea sa asupra soluțiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea, cu accent pe acțiunile comune pentru apărarea și promovarea intereselor cetățenilor europeni, precum și bunăstarea și securitatea acestora.

Seria de dezbateri „This is Europe” din cadrul Parlamentului European a început în 2022, la scurt timp după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, în perioada 2022-2023 desfășurându-se 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, cu scopul de a reafirma valorile europene și unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate și de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european.

Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis va avea consultări pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și prioritățile anului 2024, cu președintele Parlamentului European.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.