Acasă Social Educatie 120 de burse pentru cercetători din țări francofone

120 de burse pentru cercetători din țări francofone

DISTRIBUIȚI

171542– 14032024 – Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) a publicat lista candidaților selectați pentru cea de-a 17-a ediție a Programului de burse de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu“, finanțat de MAE și gestionat împreună cu AUF, contribuție majoră a României la dezvoltarea Francofoniei științifice și la creșterea mobilității tinerilor doctoranzi și cercetători francofoni.

În urma apelului la candidaturi pentru anul universitar 2023-2024 lansat în 2023, au fost admise 566 de dosare de candidatură, care au fost evaluate științific de experți din cadrul universităților și instituțiilor de învățământ superior din România înscrise la acest program.

Au fost acordate 120 de burse (67 doctorale și 53 postdoctorale) pentru candidați care provin din 27 de state francofone: Algeria, Benin, Bulgaria, Burkina Faso, Burundi, Camerun, Canada, Ciad, Comore, Congo, Coasta de Fildeș, R.A. Egipt, Franța, Gabon, Georgia, Guineea, Madagascar, Mali, Maroc, Niger, Republica Centrafricană, R.D. Congo, Republica Moldova, Senegal, Togo, Tunisia și Ungaria.

Programul „Eugen Ionescu” permite tinerilor doctoranzi și cercetători francofoni din întreaga lume să beneficieze de o bursă de cercetare de trei luni, într-una dintre instituțiile de învățământ superior partenere din România.

Programul bursier se va derula în perioada 1 mai – 31 iulie 2024, într-una dintre cele 25 de universități și instituții de învățământ superior membre AUF înscrise la această ediție a programului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.