Acasă Economie Deficitul bugetar finanțat printr-o nouă emisiune de titluri de stat emise de...

Deficitul bugetar finanțat printr-o nouă emisiune de titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor

DISTRIBUIȚI

171543 – 14032024 – Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. De la începutul acestui an, prin cele 3 emisiuni precedente, investitorii au cumpărat titluri de stat Tezaur de peste 3,2 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 online, numai de persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

 Între 13 martie 2024 – 12 aprilie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;

 Între 13 martie 2024 – 11 aprilie 2024 în mediul urban și 13 martie 2024 – 10 aprilie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor ca urmare a emisiunii de titluri de stat vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.