Acasă Life 24 martie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

24 martie, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

DISTRIBUIȚI

171634 – 24032024 –  În ciuda tratamentului care dă rezultate de multe zeci de ani, tuberculoza, „ftizia”, „oftica” sau „moartea albă” încă rămâne o problemă globală de sănătate, fiind a doua cauză infecţioasă de deces din lume după virusul HIV. La fiecare oră, 30 de persoane sunt diagnosticate cu tuberculoză în Europa. Este al treilea an la rând când incidenţa cazurilor de tuberculoză crește în România. Creşte alarmant numărul bolnavilor la nivelul întregii populaţii. În 2023, rata incidenței tuberculozei a urcat la 48 de cazuri la suta de mii de locuitori, față de 39,7 la sută în 2021.

Tema Zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei din 2024 este „Da! Putem pune capăt tuberculozei!”.

Ca urmare a angajamentelor asumate de șefii de stat la reuniunea la nivel înalt a ONU din 2023 de a accelera progresele în vederea eradicării tuberculozei, anul acesta accentul se mută pe transformarea acestor angajamente în acțiuni concrete.

Pentru a ajuta țările să extindă accesul la tratamentul preventiv al tuberculozei, OMS va publica un plan de investiții privind extinderea implementării tratamentului preventiv al tuberculozei. Sursa:tvr.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.