Acasă Cultura/Media Acordarea Înaltului Patronaj al Președintelui României pentru evenimente și proiecte culturale din...

Acordarea Înaltului Patronaj al Președintelui României pentru evenimente și proiecte culturale din anul 2024

DISTRIBUIȚI

171649 – 26032024 – Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj pentru trei evenimente care se vor desfășura în cursul anului 2024, astfel:

Întâlnirea Internațională a Sașilor, care se va desfășura în perioada 2-4 august la Sibiu. Sub motto-ul „Heimat ohne Grenzen / Patrie fără frontiere”, manifestarea este organizată de Forumul Democrat al Sașilor din Transilvania, împreună cu Biserica Evanghelică C.A. din România și Asociațiile sașilor transilvăneni din Germania, Austria, Canada și SUA, și este dedicată cunoașterii și promovării patrimoniului cultural al minorității germane din România.

ProEtnica 2024 – Festivalul Intercultural Sighișoara, ediția a XX-a, care se va desfășura în perioada 28 august – 1 septembrie în cetatea medievală din Sighișoara, aflată pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Festivalul Intercultural ProEtnica, devenit o tradiție a întâlnirii dintre etnii și culturi în România, este organizat de Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice și Ministerul Culturii. Manifestarea oferă minorităților naționale din România un cadru pentru prezentarea și cultivarea identităților lor culturale, în spiritul european al unității în diversitate.

Festivalul de film antropologic Astra Film Festival, ediția 31, și Astra Film Junior, care se vor desfășura în perioada 20-27 octombrie la Sibiu, având ca organizator Fundația Astra Film. Manifestări de tradiție ale profesioniștilor filmului documentar și antropologic, Astra Film Festival și Astra Film Junior sunt menite să educe publicul în contextul realităților complexe ale societății contemporane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.