Acasă Anchete Justitie Dosarul Electronic Național (DEN), în fază de testare

Dosarul Electronic Național (DEN), în fază de testare

DISTRIBUIȚI

171580 – 19032024 – Un grup de specialiști IT din cadrul instanțelor judecătorești a realizat o aplicație pentru accesul online la dosarele aflate pe rolul instențelor judecătorești, anunță Ministerul Justiției.

Realizată din fonduri PNRR, platforma informatică Dosarul Electronic Național (DEN) va permite accesul online al părților și participanților sau avocaților la documentele și informaţiile din dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată, centralizate sub forma unei versiuni unice de dosar electronic.

În prezent, instanțele pilot înrolate în DEN, den.just.ro –  Curtea de Apel București, Curtea de Apel Alba Iulia și Curtea de Apel Timișoara (inclusiv tribunalele și judecătoriile din circumscripția acestora din urmă) – participă la testarea funcționării noului sistem, urmând ca după colectarea feedback-ului (funcțional și operațional) din partea utilizatorilor să fie stabilită soluția informatică de referință.

DEN va permite ca părțile și reprezentanții legali sau convenționali ai acestora, care dețin o cerere validă și aprobată pentru accesul la dosarul electronic, accesul, în formă consolidată (dintr-un singur loc), după caz, la dosarele aflate pe rolul acestor instanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.