Acasă Externe Agenda Europeana Grupul de contact pentru Ucraina s-a reunit, din nou, la BA Ramstein

Grupul de contact pentru Ucraina s-a reunit, din nou, la BA Ramstein

DISTRIBUIȚI
foto: facebook

171596 – 20032024 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat marți, 19 martie, la baza aeriană Ramstein (Germania), la a 20-a reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina, care a analizat progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare, s-au făcut actualizări și evaluări privind conflictul din Ucraina și ale stadiului acordării de sprijin de către țările participante.

România a evidențiat sprijinul pe care îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM UA și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie. De asemenea, a fost subliniată importanța Centrului de instruire F-16 din România pentru pregătirea piloților români și ucraineni.

Potrivit VOA,  secretarul Apărării al SUA Lloyd Austin a spus că Statele Unite rămân hotărâte să ofere Ucrainei resursele de care are nevoie pentru a lupta împotriva agresiunii ruse, chiar dacă Congresul SUA nu a aprobat încă o nouă finanțare pentru Ucraina.

„Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze,

iar lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze”, a spus Austin la începutul reuniunii din această lună a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei din Germania.

Grupul de Contact pentru Ucraina (UDCG) reunește oficiali din peste 50 de națiuni pentru a-și coordona eforturile din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.