Acasă Cultura/Media Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024

Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024

DISTRIBUIȚI
image description

 171853 – 16042024 – Cu ocazia unui deosebit eveniment filatelic organizat în România, Expoziția Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024, (găzduită de Biblioteca Națională) între 16 și 19 aprilie a.c., Romfilatelia introduce în circulație, la data de marți, 16 aprilie a.c. o emisiune intitulată Expoziția Filatelică Mondială Specializată EFIRO 2024, care este compusă din trei mărci poștale, o coliță filatelică dantelată, un plic „prima zi” și o mapă filatelică specială ce marchează cea de-a șasea ediție a evenimentului de profil. Mai multe evenimente din domeniul istoriei naționale, istoriei poștei și filateliei sunt prezentate în grafica celor trei mărci poștale și a coliței filatelice dantelate.

Marca poștală cu valoarea nominală de 4 lei reflectă împlinirea a 150 de ani de la înființarea Uniunii Poștale Universale, România fiind printre fondatori, sub semnătura lui George Lahovari. Grafica prezintă o imagine-fragment a grupului statuar al UPU, de la Berna și timbrul românesc emis cu ocazia celei de a 75-a aniversări a Uniunii (1949).

Marca poștală cu valoarea nominală de 6 lei este dedicată aniversării a 150 de ani de la tipărirea primelor timbre fiscale la Fabrica de Timbre din București, în anul 1874. Grafica prezintă imaginile a trei timbre fiscale și a unei prese manuale de tipărit, utilizată în acea vreme.

Marca poștală cu valoarea nominală de 22 lei este dedicată împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române și reproduce primele trei timbre ale Principatelor emise în anul 1862, în care sunt prezentate reunite stemele Moldovei și Țării Românești.

Colița filatelică, a cărei marcă poștală are valoarea nominală de 33 lei, reproduce imaginea unei cărți poștale în care apar ca personaje Regele Carol al II-lea și un renumit filatelist, Heinrich Birnbach, în fața unui exponat al Expoziției Filatelice EFIRO 1932.

Plicul „prima zi” a emisiunii prezintă reprodus logo-ul EFIRO 2024 și o imagine care redă un fragment al grupului statuar al UPU, de la Berna, având ca fundal elemente ale unei hărți aparținând Principatelor Române.

Emisiunea este disponibilă de azi, 16 aprilie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.