Acasă Anchete Interne Campania „Detector pentru viață”

Campania „Detector pentru viață”

Peste 850 de detectoare de fum și de monoxid de carbon, montate în ultima săptămână

DISTRIBUIȚI

 171852 – 16042024 – În cadrul primei etape a campaniei naționale „Detector pentru viață”, colegii noștri, alături de reprezentanți ai partenerilor noștri, E.ON și Delgaz Grid, au continuat și săptămâna trecută (08-12 aprilie) montarea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon în mai multe localități din țară, unde, conform statisticilor, s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe.

Astfel, până joi, 11 aprilie, salvatorii timișeni au finalizat montarea celor 375 detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, în 15 comune din județ. Aceste acțiuni reprezintă un pas important în creșterea siguranței la incendiu și prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon.De asemenea, încă din primele zile ale săptămânii trecute, s-a început montarea a câte 500 astfel de dispozitive în județele Suceava și Mureș, iar de vineri și în județul Brașov.

Pe lângă montarea dispozitivelor, salvatorii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întreținere a detectoarelor și au distribuit materiale informative despre prevenirea incendiilor și riscurile intoxicării cu monoxid de carbon.

Astfel de dispozitive salvatoare de viață au fost distribuite și în județele Alba, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Teleorman și Tulcea, urmând ca acestea să fie montate în gospodăriile mai multor familii identificate ca fiind vulnerabile pe raza administrativă a fiecărui județ.

Campania „Detector pentru viață”, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe: Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți.

Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.