Acasă Anchete Interne Peste 3.300 de obiective controlate și amenzi de aproape 47 milioane lei,...

Peste 3.300 de obiective controlate și amenzi de aproape 47 milioane lei, în ultimele 3 luni

DISTRIBUIȚI

171717 – 03042024 –  În primul trimestru al acestui an, IGSU a verificat prin unitățile teritoriale, peste 3.300 de obiective turistice și pentru petrecerea timpului liber. Bilanțul controalelor însumează aproape 17.000 de deficiențe finalizate cu 4.161 amenzi (în valoare de aproximativ 47 milioane lei).

Pentru încălcările grave ale normelor de securitate la incendiu, precum depășirea capacității de utilizatori, neasigurarea condițiilor de evacuare, lipsa instalațiilor de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu sau a celor de evacuare a fumului și stingere a incendiilor, în cazul a 84 de unități de turism și alimentație publică a fost oprită funcționarea pentru o perioadă de 60 de zile (în situațiile unde s-a constatat depășirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori) sau până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În județele Brașov, Prahova și Suceava a fost suplimentat personalul cu inspectori detașați din alte județe, astfel încât să poată fi acoperit volumul mare de lucru, știut fiind faptul că în aceste zone numărul obiectivelor cu destinația de turism și alimentație publică este mai mare comparativ cu al altor județe. De asemenea, ca măsură de prevenție, angajații ISU au făcut, în zonele turistice, recunoașteri în teren a eventualelor riscuri generatoare de incendii.

În perioada următoare, în contextul Sărbătorilor Pascale, atenția va fi îndreptată către obiectivele de cult unde se preconizează un aflux mare de participanți la slujbele religioase, construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor și operatorii economici din zonele turistice.

În completarea acțiunilor de verificare și control, pentru asigurarea climatului de securitate pentru cetățeni, inspectoratele pentru situații de urgență vor intensifica și acțiunile de informare preventivă. Pe timpul acestor activități, colegii noștri vor disemina informații referitoare la pericolele la care se poate expune personalul de la locul de muncă, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat în astfel de cazuri.

Acțiunile de prevenire nu vizează doar aplicarea sancțiunilor, ci și respectarea permanentă a regulilor și măsurilor de apărare împotriva incendiilor prin responsabilizarea tuturor.

IGSU cere administratorilor obiectivelor din categoria turism, cluburi, baruri să facă demersurile pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește avizarea și autorizarea privind securitatea la incendiu și reamintește că funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu reprezintă o încălcare a legii, iar răspunderea revine exclusiv deținătorilor respectivelor construcții.

Preîntâmpinați evenimentele care vă pot pune viața în pericol și respectați recomandările noastre!, se încheie apelul IGSU.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.