Acasă Politic Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca cu secretarul general...

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca cu secretarul general al Departamentului Apărării din Irlanda, Jacqui McCrum

DISTRIBUIȚI
foto: mae.ro

171789 – 10042024 – Secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca și secretarul general al Departamentului Apărării din Irlanda, Jacqui McCrum, au discutat la București despre evoluțiile de securitate la nivel european și în regiunea Mării Negre, cu accent asupra impactulului războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Au fost analizate modalități concrete de aprofundare a cooperării dintre România și Irlanda în domeniul securității și apărării, în plan bilateral și în cadrul UE. În context, au fost trecute în revistă prioritățile la nivel european în materie de securitate și măsurile avute în vedere pentru asigurarea unui sprijin cât mai consistent pentru Ucraina, precum și pentru Republica Moldova.

Secretarul de stat Ana Tinca a salutat și cooperarea dintre Irlanda și NATO, care s-a materializat, de-a lungul timpului, inclusiv în participări la diverse misiuni și operații aliate și a încurajat continuarea contribuțiilor irlandeze la proiecte dezvoltate de NATO, semnalând în mod special proiecte în derulare ai căror beneficiari sunt statele partenere din Vecinătatea Estică.

O delegație a ministerului irlandez al apărării s-a aflat în România în contextul semnării primului  Memorandum de Înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării între cele două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.