Acasă Anchete Interne Primele detectoare de fum și de monoxid de carbon au ajuns în...

Primele detectoare de fum și de monoxid de carbon au ajuns în casele românilor!

DISTRIBUIȚI

171787 – 09042024 – În acest weekend, IGSU alături de reprezentanți ai E.ON și Delgaz Grid, au montat aceste dispozitive în localitățile Poieni, Crivina de Sus, Sânpetru Mare, Șipet, Moravița, Bethausen, Pietroasa, Fărășești și Liebling, activitatea continuând și în perioada următoare, în cele 15 localități din județul Timiș, unde s-au înregistrat cele mai multe intervenții în urma incendiilor produse la locuințe.

Ieri, 8 aprilie a.c., campania s-a extins și în județul Suceva, unde alte gospodării din 15 comune (Baia, Dărmănești, Dorna Candrenilor, Dumbrăveni, Fundu Moldovei, Grănicești, Mălini, Marginea, Moara, Poiana Stampei, Preutești, Șcheia, Vama, Vatra Moldoviței și Zamostea), vor fi dotate cu astfel de echipamente de protecție.

Campania „Detector pentru viață”, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe: Alba, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți.

Acțiunile vor continua, în această etapă, și în județele Brașov și Mureș, urmând ca ulterior și localitățile stabilite din celelalte 16 județe să fie beneficiarele detectoarelor de fum și de monoxid de carbon care salvează  vieți și protejează bunuri.

Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.