Acasă Externe Agenda Europeana Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this...

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

DISTRIBUIȚI

171786 – 09042024 – În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Conform Eurobarometrului Standard 100 din toamna anului 2023, 66% dintre români declară că întâlnesc adesea știri sau informații care denaturează realitatea sau sunt chiar false, iar 62% sunt de acord că acestea reprezintă o problemă pentru democrația din România, în timp ce 69% apreciază că sunt o problemă pentru democrația în general.

Pentru a spori gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la pericolele dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?”. Campania constă în publicarea unei serii de materiale video realizate de influenceri cunoscuți, cu scopul de a încuraja gândirea critică și de a explica, în termeni simpli, modul în care funcționează dezinformarea și modalitățile de combatere. Campania se desfășoară în perioada martie-iunie 2024, iar materialele pot fi vizualizate pe conturile de social media ale influencerilor și ale Reprezentanței Comisiei Europene în România, precum și pe platforma trUE.

 „Dezinformarea este un fenomen în creștere care erodează încrederea în sistemul democratic. Este important să conștientizăm acest risc în fiecare zi și în special în timpul perioadelor electorale. Ne propunem să sprijinim publicul, oferind câteva instrumente de identificare și combatere a dezinformării. În acest scop, am colaborat cu influenceri, care ajung la un public mai larg și explică, în termeni simpli, informații complexe. Reprezentanța Comisiei Europene găzduiește pe site-ul său platforma trUE care demontează argumentat o serie de falsuri care circulă tot mai frecvent cu privire la Uniunea Europeană. Așa cum verificăm eticheta produselor la raft sau prospectul la medicamente, este esențial să verificăm din surse oficiale informațiile din spațiul public într-un context în care circulă numeroase teme și mesaje false despre Uniunea Europeană”, a declarat Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România”, a declarat Mara Roman, șefa interimară a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.