Acasă Politic Au fost aleși Delegații de Tineret la ONU pentru mandatul 2024-2025

Au fost aleși Delegații de Tineret la ONU pentru mandatul 2024-2025

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

  172220 – 27052024 – Patricia Alexandra Nae și Alexian-Arthur Stark vor reprezenta România în calitate de Delegați de Tineret la Națiunile Unite pentru perioada 2024-2025.

Programul Delegat de Tineret la ONU a început în România în 2006 și se desfășoară sub egida Ministerului Familiei și a MAE, România fiind una dintre cele aproximativ 36 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă. Scopul programului este de a antrena tinerii cu potențial cu vârste între 18-25 ani în activitatea celui mai mare for decizional global și de a-i mobiliza în activitățile de tineret din țară.

Delegații de tineret la Națiunile Unite sunt selectați anual, printr-un proces național și deschis de selecție și reprezintă interesele tinerilor români în cadrul ONU, realizează consultări cu tinerii din țară pe probleme de tineret și organizează întâlniri și proiecte alături de alți tineri, prin care promovează Agenda 2030 a ONU și alte priorități pentru tineret. România este una dintre cele aproximativ 36 de state membre ONU din totalul de 193, care susțin această inițiativă.

Patricia Alexandra Nae a fost una dintre cele mai bune studente ale generației sale la secția de Studii de Securitate în Limba Română a Universității Babeș-Bolyai, promoția 2020. Datorită performanțelor sale academice, a obținut o bursă completă pentru masteratul în Studii de Naționalism la Universitatea Central-Europeană din Viena, pe care l-a finalizat în 2022. Anul trecut s-a întors în România pentru a lucra în consultanță politică, colaborând cu doi membri ai Parlamentului României.

Alexian-Arthur Stark are 19 ani și este student la Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale și la Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Inginerie Aerospațială. Tânărul este stagiar în cadrul Comisiei pentru politică externă din Senatul României.

Cei doi preiau ștafeta de la Anamaria Lăzăruc și Alexandru Drăgia, care au foat delegați de Tineret la ONU de la în perioada 2023-2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.