Acasă Politic Luminița Odobescu, la dineul de lucru al miniștrilor de externe din statele...

Luminița Odobescu, la dineul de lucru al miniștrilor de externe din statele Formatului București 9

DISTRIBUIȚI

 172219 – 27052024 – Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a găzduit duminică, 26 mai 2024, la Bruxelles, alături de omologul polonez, un dineu de lucru în Format B9. Au participat miniștrii afacerilor externe din Republica Cehă, Republica Slovacă, Lituania, Letonia, Estonia, precum și adjuncți ai miniștrilor de externe din Bulgaria și Ungaria. De asemenea, la discuții a fost prezent și Asistentul Secretarului General al NATO pentru afaceri politice și politică de securitate.

Temele de pe agendă au vizat consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv în contextul înmulțirii acțiunilor hibride ale Rusiei, sprijinul pentru Ucraina, precum și pregătirile pentru Summitul B9 de la Riga și Summitul Aliat de la Washington.

Șefa diplomației române a trecut în revistă evoluțiile regionale de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A evidențiat necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina, consolidarea cooperării cu Republica Moldova și necesitatea unei abordări cât mai coordonate, atât în privința promovării priorităților statelor situate pe Flancul Estic, cât și în ceea ce privește răspunsul la acțiunile de tip hibrid ale Rusiei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.