Acasă Politic Evoluția conflictelor și crizelor din afara UE analizate de miniștii de externe...

Evoluția conflictelor și crizelor din afara UE analizate de miniștii de externe din UE

DISTRIBUIȚI
Foto: mae.ro

 172221 – 27052024  – La Bruxelles are loc Consiliul Afaceri Externe (CAE), reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Agenda reuniunii, la care România este reprezentată de ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu, cuprinde discuții despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei (mai recente evoluții din teren, precum și continuarea sprijinului Uniunii Europene pentru Ucraina), situația din Orientul Mijlociu (eforturile internaționale de detensionare în regiune și mediere, soluționarea crizei din Gaza, precum și evoluțiile din regiunea extinsă), evoluțiile din Georgia, Venezuela (cu accent pe procesul electoral în curs și alegerile prezidențiale din 28 iulie 2024, știut fiind faptul că în prezent criza socio-economică și politică din Venezuela afectează grav cetățenii, care se confruntă cu hiperinflație, penurie de alimente, focare epidemice și lipsă de acces la serviciile de bază. Peste trei milioane au părăsit Venezuela din 2015) și Iran.

Pe marginea problematicii referitoare la Ucraina, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, va avea o intervenție prin video-conferință, iar pe tema situației din Orientul Mijlociu va avea loc și un schimb de opinii informal cu o serie de miniștri de externe din state din Orientul Mijlociu (Arabia Saudită, Iordania, Egipt, Emiratele Arabe Unite și Qatar) și cu Secretarul General al Ligii Arabe.

După reuniunea Consiliului Afaceri Externe, ministrul Luminița Odobescu va participa la cea de-a opta ediție a ”Conferinței privind susținerea viitorului Siriei și al regiunii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.