Acasă Social Discuții despre înființarea fondului de garantare a pachetelor de servicii de călătorie

Discuții despre înființarea fondului de garantare a pachetelor de servicii de călătorie

DISTRIBUIȚI

172100 – 15052024 – Ministrul Economiei Ștefan-Radu Oprea a discutat cu reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) despre instituirea unui fond de garantare a insolvenței și falimentului agențiilor de turism. S-a convenit elaborarea, în comun, a unui proiect de act normativ. Totodată, vor fi explorate inclusiv soluțiile referitoare la garantarea biletelor de avion, printr-un instrument separat, în acest caz fiind necesară și expertiza Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

„Instituirea unui fond de garantare a pachetelor de servicii de călătorie este o inițiativă necesară și benefică pentru protecția turiștilor, precum și pentru îmbunătățirea competitivității sectorului și creșterea gradului de încredere în agențiile de turism din România”, a precizat ministrul Ștefan-Radu Oprea. Pentru aprofundarea subiectului și identificarea unor modele de bune practici, ANAT va organiza la București, pe data de 12 iunie a.c., întâlnirea Asociației Europene a Fondurilor de Garantare pentru Turism și Călătorii, ocazie cu care va avea loc și un seminar tematic.

Seminarul va fi urmat de întâlnirea Asociațiilor Naționale ale Agențiilor de Turism din Europa, cel mai important summit al profesioniștilor din turism găzduit de România în ultimii 15 ani.

Pregătirile pentru sezonul estival și activitățile de incoming au fost, de asemenea, abordate în cadrul discuțiilor. În context, președintele Alin Burcea a precizat că sub egida ANAT și a patronatelor de pe litoral, reunite în Organizația de Management a Destinației (OMD) – Jud. Constanța, va fi organizat „Infotripul – Riviera Românească”. Astfel, aproape 400 de agenții de turism din întreaga țară vor vizita 40 de hoteluri de pe litoral.

La discuții a participat și secretarul de stat Lucian Ioan Rus, coordonator al activităților de turism. Din partea ANAT, au fost prezenți Adrian Voican, Vicepreședinte, Dan Goicea, Vicepreședinte și Alexandra Arsene, Secretar General.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.