Acasă Anchete După o audiere maraton, generalii Coldea și Dumbravă s-au ales ”doar” cu...

După o audiere maraton, generalii Coldea și Dumbravă s-au ales ”doar” cu control judiciar

DISTRIBUIȚI
foto: luju.ro

 172199 – 24052024 –  Florian Coldea, fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), și generalul (r) Dumitru Dumbravă, șeful direcției juridice a SRI, au fost audiați, timp de aproape 15 ore, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în urma unor acuzații formulate de omul de afaceri Cătălin Hideg, care îi acuză că au încercat să îl șantajeze, ba chiar să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar. Cei doi, dar și avocatul Doru Trăilă, de asemenea acuzat de omul de afaceri, au fost puși sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență în instanțe și spălare de bani. Informația a fost făcută publică de gândul.ro, care a citat surse judiciare. Atât Coldea, cât și Dumbravă, au fost plasați cub control judiciar pe cauțiune, valoarea acesteia fiind de 500.000 de lei, scrie News.ro

La ora transmiterii acestei știri (9.00) DNA nu a emis, încă, niciun comunicat sau informare oficială.

Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunţat la DNA pe generalii în rezervă Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, a declarat joi, la Antena 3, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Hideg susține că în schimbul banilor, din care spune că a plătit 100.000 de euro, i s-ar fi promis ”optimizarea problemelor sale din justiţie”, adică să primească o pedeapsă cu suspendare. El a recunoscut că a depus un denunţ la DNA şi peste 20 de înregistrări cu ”probe clare” împotriva celor care l-au ameninţat.

Pe de altă parte, Hideg a mărturisit că nu are probe că banii pe care i-a dat avocatului Trăilă ar fi ajuns la foştii ofițeri SRI.

Hideg, patronul companiei Sanimed International, a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar instrumentat de Parchetul European legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.