Acasă Social Aparare Italienii de la Thales Alenia, interesați de programe de înzestrare ale Armatei...

Italienii de la Thales Alenia, interesați de programe de înzestrare ale Armatei României

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172234 – 28052024Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a discutat la sediul MApN cu o delegație a companiei Thales Alenia Space Italia și a ambasadorului Italiei la București, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni.

A fost vorba despre principalele programe de înzestrare ale Armatei României, aflate în derulare sau în pregătire, fiind trecute în revistă etapele, procedurile specifice cerute de legislația românească și rolul structurilor cu responsabilități în procesul de fundamentare și aprobare a programelor de înzestrare cu tehnică și echipamente militare moderne.

 De asemenea, s-a discutat despre proiectele de cercetare-dezvoltare din cadrul Permanent Structured Cooperation (PESCO) la care MApN colaborează cu compania Thales Alenia Space Italia, aspecte legate de cooperarea bilaterală și prezența companiilor italiene la expoziția Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024.

La finalul întâlnirii, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Durante Mangoni au reiterat disponibilitatea și necesitatea consolidării cooperării în domeniul achizițiilor pentru apărare, infrastructurii și al altor domenii de interes, prin pregătirea și participarea în comun la proiectele promovate și finanțate de Uniunea Europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.