Acasă Social „Porţi deschise pentru copii”, la Camera Deputaţilor

„Porţi deschise pentru copii”, la Camera Deputaţilor

DISTRIBUIȚI

172275 – 31052024 – Camera Deputaţilor îşi deschide porţile sâmbătă, 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului. Între orele 10.00 – 17.00, instituţia va putea fi vizitată, în regim de gratuitate, de copii şi însoţitorii acestora, accesul fiind permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu (acces prin Bulevardul Naţiunile Unite).

          Cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară, respectiv „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Mihai Viteazul”, sala Biroului permanent „Barbu Catargiu”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Galeria de onoare și Galeria presei, precum și sala de plen a forului legislativ.

Ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de activități distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere ale Camerei Deputaţilor, care vor include:

– spectacole de teatru și de magie, întâlniri cu personaje fantastice îndrăgite de copii, animatori pe picioroange, tobogane gonflabile, pictură pe față pentru micii vizitatori, un stand unde vor concura micii microbiști, care vor primi mingi și tricouri cu autografele fotbaliștilor din „Generația de Aur”, șah, tenis de masa, survol avioane, drone, roboți, simulatoare de zbor și căști VR, momente de prezentare a tradițiilor militare, fanfară militară, prezentare de câini și cai ai forțelor de ordine și multe alte surprize;

– organizarea, în cadrul Bazei sportive „Ion Rațiu”, în perioada 28 mai – 1 iunie, a unei competiții dedicate copiilor practicanți ai tenisului de câmp – „Turneul micilor campioni – Camera Deputaților”,  cu premii de peste 10.000 de lei, acordate sub forma unor vouchere pentru echipamente sportive. Informații suplimentare despre competiție pot fi obținute accesând următorul link: https://cic.cdep.ro/turneu.html.

Prima ediţie a evenimentului „Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.