Acasă Politic Cătălin Drulă: Astăzi convoc Congresul USR

Cătălin Drulă: Astăzi convoc Congresul USR

DISTRIBUIȚI

 172370 – 11062024 – Preşedintele demisionar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat că în cursul zilei de marţi va convoca Congresul partidului pe data de 29 iunie, la Bucureşti, pentru alegerea unui nou Birou Naţional.

Drulă a explicat, într-o postare pe Facebook, paşii statutari, tehnici care urmează în USR. „Astăzi voi convoca Congresul USR pentru alegerea unui nou Birou Naţional, pe data de 29 iunie, la Bucureşti. De asemenea, voi propune astăzi Biroului Naţional organizarea alegerilor pentru următorul preşedinte al USR în perioada 24 – 28 iunie. Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului preşedinte ales”, a informat el.

Cătălin Drulă a adăugat că „mişcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue”.

„Următoarele obiective sunt luptele din toamnă. Alianţa PSD – PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul şi încrederea oamenilor care îşi doresc alt viitor în România”, a susţinut el.

Drulă a anunțat luni că se retrage de la vârful partidului, din cauză că rezultatul de la alegeri este sub aşteptările membrilor USR şi ale votanţilor partidului. Dominic Fritz, din nou câștigător al primăriei Timișoara, are mari șanse să preia șefia formațiunii.

Conform Statutului USR, preşedintele are atributul convocării Congresului partidului. Alegerea Biroului Naţional se face de către Congresul partidului, prin votul delegaţilor, iar alegerea preşedintelui partidului se face online cu votul tuturor membrilor. Sursa: tvr.info

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.