Acasă Politic Alba: Președintele CJ Hunedoara la un pas de a-și pierde funcția

Alba: Președintele CJ Hunedoara la un pas de a-și pierde funcția

DISTRIBUIȚI

117141 – 22022013 – Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea în contencios administrativ formulată de Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Moloţ a cerut instanţei anularea actului administrativ prin care a fost declarat incompatibil de ANI. Hotărârea nu este definitivă, iar preşedintele CJ Hunedoara a declarat că va ataca decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). ”Voi ataca decizia la Înalta Curte, iar dacă aceasta va hotărî că eu sunt incompatibil, atunci voi renunţa la funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara. Nu este nicio problemă pentru mine, mă retrag la viaţa privată. Nu m-am făcut preşedinte prin studii, eu am o profesie, deci nu va fi niciun fel de problemă pentru mine. Tot acest dosar a fost unul dirijat ca să-l dea jos pe Moloţ”.

Instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a decis respingerea demersului lui Mircea Moloţ, după ce, în 13 februarie, a rămas în pronunţare până în 20 februarie, în termenul care a avut loc pe fondul procesului dintre preşedintele CJ Hunedoara şi ANI. Instanţa a aprobat în 13 februarie intrarea în proces, ca părţi, a Sindicatului Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România (SNSMR) şi a Asociaţiei Civică “Dreptatea”, în favoarea ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat în mai 2012, că ”Mircea Ioan Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi funcţia de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. Potrivit prevederilor legii amintite, ”funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”. Agenţia Naţională de Integritate a precizat şi că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Mircea Moloţ a contestat raportul de incompatibilitate făcut de ANI. ”Acolo nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriştii mei nu mi-au spus nimic despre acest lucru, că aş fi în stare de incompatibilitate. Dar am preferat să ies de acolo, tocmai pentru a evita astfel de lucruri”, declara, anul trecut, Mircea Moloţ, referindu-se la declararea de către ANI a situaţiei de incompatibilitate în care s-a aflat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.