Acasă Politic Hunedoara: Înşelăciuni, evaziune şi spălare de bani cu medicamente

Hunedoara: Înşelăciuni, evaziune şi spălare de bani cu medicamente

DISTRIBUIȚI

118318 – 05042013 – Procurorii DIICOT din Hunedoara, împreună cu ofiţeri de politie de la Crima Organizată, au destructurat un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic.

In acest sens, au fost efectuate, vineri, 13 percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara şi Timiş, la locuinţele membrilor grupării si la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2010 – 2012, doi medici din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante (substanţe cu valori mari), pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice, aflaţi in tratament.

Reţetele au fost predate liderilor grupării si depuse ulterior spre decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii in municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasata astfel, in mod ilegal, 3.300.000 lei.

În baza înţelegerii, medicii primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani în funcţie de cantitatea de medicamente prescrisă, care urma să fie decontata.

Membrii grupării au disimulat provenienţa sumelor de bani astfel încasate, prin înregistrarea acestora ca împrumuturi din partea asociaţilor firmelor deţinute.

De asemenea, au înregistrat în evidenţele contabile ale celor trei farmacii, facturi fictive, din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise şi decontate ilegal, de la alte societăţi comerciale înfiinţate în acest scop.

Aceste firme erau ulterior înstrăinate altor persoane, care semnau actele de cesionare în schimbul unor sume modice, fără a primi in realitate activele si arhiva.

Pentru a influenţa rezultatul cercetărilor, membrii grupului au modificat in repetate rânduri evidenţele contabile si actele de gestiune ale medicamentelor, urmărind inducerea în eroare a organelor de control care au efectuat verificările financiar-contabile în cauză. De asemenea, au întocmit acte fictive din care rezultă în mod fals distrugerea unor cantităţi de medicamente negăsite pe stoc cu ocazia controlului.

Rulajul sumelor de bani realizat prin intermediul firmelor controlate de către membrii grupării depăşeşte suma de 11.000.000 lei.

La sediul DIICOT Hunedoara au fost aduse pentru audieri 35 de persoane. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.