Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Studenții străini din Bucuresti informați asupra legislației românești

București: Studenții străini din Bucuresti informați asupra legislației românești

DISTRIBUIȚI

131979 – 15102014 – Poliţiştii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au desfăşurat, în perioada septembrie-octombrie 2014, mai multe întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ din municipiul Bucureşti, in cadrul unui program de gestionare a fluxului de cetăţeni străini care studiaza în România.

Astfel, în baza Protocolului de cooperare privind admisia şi şederea în România a străinilor veniţi la studii şi în scopul desfăşurării activităţilor didactice, încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne, ofiţerii Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au organizat, ca la fiecare început de an universitar, 11 reuniuni de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ de stat sau particulare acreditate din municipiul Bucureşti.

În cadrul celor 11 întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ de stat sau particulare din Bucureşti, politistii au prezentat tendinţele migratiei europene, importanta informarii studentilor straini asupra legislatiei romanesti, aspecte practice privind transferul, exmatricularea, cazarea cetăţenilor străini aflaţi la studii, precum şi cadrul general de angajare în muncă pe durata efectuării studiilor şi după absolvire.

Pentru reducerea timpului de asteptare pentru prelungirea dreptului de sedere pe teritoriul Romaniai, a fost prezentata posibilitatea depunerii on-line a formularelor.

Pentru a veni in sprijinul studentilor straini in a intelege corect legislatia romaneasca, au fost distribuite pliante informative, tiparite in română, engleză şi arabă.     

La nivelul municipiului Bucureşti, la data de 30 septembrie, erau înregistraţi 2547 cetăţeni străini si comunitari aflaţi la studii. Principalele ţări de origine ale studenţilor străini sunt: Moldova, Israel, Turcia, Italia, Bulgaria şi Germania. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.