Acasă Politic Timiş: Şeful SRI demisionează imediat după alegeri

Timiş: Şeful SRI demisionează imediat după alegeri

DISTRIBUIȚI

131754 – 03102014 – George Maior, directorul Serviciul Român de Informaţii (SRI), a declarat, vineri, la Timişoara, că îşi va depune demisia în faţa viitorului preşedinte ales al României.

„Cred că un lucru normal într-un stat democratic este ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a declarat, George Maior.

El consideră că mediul politic nu ar trebui să influenţeze sub nicio formă activitatea SRI.

„Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, strategic pentru președinția statului, discursul politic aduce în atenție și serviciile de informații. Din puncte de vedere al SRI, vă garantez că acesta nu va face decât să acționeze în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine”, a mai spus Maior.

De asemenea, el a ținut să precizeze că nu i s-a propus niciodată funcţia de prim ministru, aşa cum se anunța în unele medii, şi că nici nu a discutat aşa ceva cu cineva. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.