Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Kovesi, refuz total

Kovesi, refuz total

DISTRIBUIȚI

146560 – 10072017 –  Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a refuzat din nou să se prezinte luni la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Kovesi a trimis, ca și la precedentele invitații pe care le-a refuzat, o scrisoare. Este a treia oară când șefa DNA a fost invitată, dar refuză să se prezinte.

Președintele Comisiei Oana Florea a spus săptămâna trecută că, în cazul în care Kovesi nu va veni nici de această dată la audieri, comisia va avea două variante pentru a merge mai departe: fie sesizează Ministerul Justiției, fie îi face plângere penală șefei DNA.

”Se va tranșa prin vot, azi, ce vom face. Vom vota dacă sesizăm organele penale”, a declarat, luni, Oana Florea într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a reacționat dur la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a participa la audieri. „Singura mea aștepare este la dl ministru al Justiției, ca de data aceasta să nu mai considere că nu este oportun (…) să ceară revocarea din funcție.”, a spus Liviu Pleșoianu.

Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009 a decis, luni, sesizarea Ministerului Justiţiei cu privire la refuzul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a participa la audieri, şi să îi solicite să răspundă în scris dacă a fost prezentă acasă la Gabriel Oprea în noaptea alegerilor. Propunerea făcută de Liviu Pleşoianu (PSD), privind depunerea unei plângeri penale, nu a fost supusă la vot.– PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.