Acasă Anchete Interne Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră

Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

149860 – 16022018 – Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 3.800 articole de încălțăminte, textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care șase cetățeni români si un cetățean turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

“În data de 14.02.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele din cadrul Serviciului Teritorial Teleorman, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară cetățeanul român P.M , în vârstă de 53 ani, la volanul unui automarfar, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe cutii cu încălțăminte care purtau numele unor mărci înregistrate, fiind identice sau similare cu acestea.  

Din documentele prezentate de şofer, nu rezulta marca produselor transportate, iar la verificări s-a stabilit că este vorba despre 3.023 perechi pantofi sport susceptibile a fi contrafăcute.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional si mai multe autoturisme.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în cală, respectiv în portbagajul acestora, cantitatea totală de 840 articole textile, încălțăminte si parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute” se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt cinci cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani, pasageri în mijloacele de transport. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea. Bunurile, a căror valoare totală dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 261.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.