Acasă Uncategorized Cairo: Autoritatile egiptene tin in arest 11 moldoveni

Cairo: Autoritatile egiptene tin in arest 11 moldoveni

DISTRIBUIȚI

94365 – 30092010 – Autorităţile Egiptului ţin în arest 11 cetăţeni moldoveni şi nu zece, cum se afirma până acum, transmite Deca-press. Informaţia a fost confirmată de Veaceslav Filip, trimisul special al ministerului moldovean de Externe, care se află la Cairo în legătură cu cazul moldovenilor arestaţi în Egipt.

Filip s-a întâlnit cu toţi cetăţenii moldoveni reţinuţi. Aceştia au confirmat că starea sănătăţii lor este bună.

Ministerul de Externe de la Chişinău a afirmat că va acorda cetăţenilor moldoveni asistenţa juridică şi consulară, în conformitate cu convenţiile internaţionale în domeniu.

Situaţia cetăţenilor moldoveni, reţinuţi în Egipt la 11 septembrie a. c., a fost abordată, la 27 septembrie, şi de vicepremierul Iurie Leancă, ministru de Externe, cu omologul său egiptean.

Ministerul de Externe de la Chişinău nu precizează dacă autorităţile de la Cairo le-au comunicat motivele pentru care au fost reţinuţi cel 11 moldoveni. Presa străină a scris anterior că moldovenii ar fi fost reţinuţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei spre Israel şi implicare în omorul unui cetăţean egiptean. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.