Acasă Uncategorized Constanta: Trei nave maritime de ultima generatie in dotarea Politiei de Frontiera...

Constanta: Trei nave maritime de ultima generatie in dotarea Politiei de Frontiera Romane

DISTRIBUIȚI

94121 – 22092010 – Nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare”, construită pe Şantierul Damen din Galaţi, a primit, miercuri, botezul şi drapelul în cadrul unei ceremonii desfăşurate în portul Constanţa.

În cadrul aceluiaşi ceremonial, au primit paviloanele alte două nave maritime de patrulare şi intervenţie, MAI 2110 şi MAI 2111, care vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

Aceste trei nave maritime au fost achiziţionate prin două contracte finanţate din fondurile europene Facilitatea Schengen, RO FSCH 18.1.1 – Navă maritimă de supraveghere şi RO FSCH 18.1.2. – Nave de patrulare şi intervenţie, care se derulează în cadrul proiectul RO-FSCH 18: ,,Întărirea controlului la frontierele externe prin creşterea mobilităţii navale şi terestre”.

Nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” MAI 1105 a costat 24.750.000 euro. Nava este capabilă să navigheze anual cel puţin 4000 de ore, să opereze pe o mare de gradul 6, poate executa misiuni de minimum 7 zile, are o rază de acţiune de minim 1800 mile marine, la viteza de croazieră, are capacitate de interoperabilitate cu alte sisteme de supraveghere, comunicaţii, transmisii de date şi face parte din SCOMAR. Nava de supraveghere are capacitatea de a executa activităţi de căutare – salvare, precum şi de prevenire şi combatere a poluării pe mare şi poate stinge incendiile de pe navele aflate în pericol pe mare.

Navele maritime de patrulare MAI 2110 şi MAI 2111 au fost construite de către Israel Shipyards, având o valoare totală a contractului – pentru trei nave – de 26.914.000 euro. În cadrul aceluiaşi contract urmează să mai fie livrată încă o navă similară până la data de 15 noiembrie 2010.

Navele maritime de patrulare şi intervenţie vor executa misiuni specifice ale Poliţiei de Frontieră Române de intervenţie, interceptare, urmărire în apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona economică exclusivă a României. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.