Acasă Uncategorized Strasbourg: Renate Weber cere ca practicile de intimidare a presei sa inceteze!”-

Strasbourg: Renate Weber cere ca practicile de intimidare a presei sa inceteze!”-

DISTRIBUIȚI

93661 – 08092010 –  La initiativa europarlamentarei PNL Renate Weber si a grupului ALDE, in plenul Parlamentului European s-a desfasurat in cursul serii de marti, 7 septembrie, o dezbatere pe tema libertatii presei si a libertatii de exprimare in Uniunea Europeana.

Renate Weber, coordonatoare a grupului ALDE in Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne(LIBE), a adus in discutie, in interventia sa din plen, prezenta „campaniilor de presa la comanda” pe lista de vulnerabilitati ale statului roman, in cadrul Strategiei de aparare a Romaniei:

 

 

 

 

„Regimurile care incalca regulile democratice considera intotdeauna libertatea de exprimare si presa un dusman mai mare decat opozitia politica si incearca in fel si chip sa o reduca la tacere.

Tendintele care se vad in ultima vreme in Europa sunt ingrijoratoare. In propria mea tara, Romania, presa nu mai este considerata un „watchdog” al actiunii guvernului si a societatii, ci o <vulnerabilitate>. Un presedinte si un guvern care detesta vocile critice au decis ca presa si campaniile care ar putea contribui la scaderea credibilitatii institutiilor publice reprezinta vulnerabilitati ale sigurantei nationale. Asadar, daca niste jurnalisti ar dezvalui ca la un minister – sa zicem al Sportului sau al Turismului – ministrul si-a batut joc de banii publici, cheltuindu-i iresponsabil sau chiar culpabil, asta ar putea sa duca la slabirea credibilitatii ministerului, implicit a guvernului, si a sigurantei nationale a tarii.

Ca sa nu mai fie acuzata, presa ar trebui sa nu mai critice niciodata o institutie publica, ci sa taca.

Mai conteaza Conventia Europeana a Drepturilor Omului? Mai conteaza Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene?

Ei bine, conteaza! Si e timpul ca astfel de practici de intimidare a presei sa inceteze, iar Comisia Europeana sa se comporte ca un adevarat gardian al drepturilor si principiilor pe care este cladita Uniunea Europeana!”, a declarat europarlamentarul romn. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.