Acasă Uncategorized Bucuresti: “Sectorul sanitar merge prost si din cauza incoerentei senatorilor care voteaza...

Bucuresti: “Sectorul sanitar merge prost si din cauza incoerentei senatorilor care voteaza impotriva propriilor initiative”

DISTRIBUIȚI

96119 – 24112010 – Senatorul liberal Paul Ichim este nemulţumit de modul în care iniţiatorii proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii au votat împotriva acesteia.

Iniţiativa se referă la punerea de acord a trei articole de lege care au creat confuzie în sectorul sanitar. Inadvertenţa articolelor 180 şi 184 este creată de dispoziţia articolului 187, care obligă şefii de secţie, de laborator sau de serviciu să depună declaraţiile de incompatibilitate şi de conflict de interese, asemeni managerului, ceea ce, consideră senatorul Ichim, că este o eroare regretabilă.

Iniţiativa senatorului liberal Paul Ichim avea ca obiect modificarea articolului 187, alineatul 1 şi a fost semnată şi de numeroşi senatori PD-L.

În schimb, la votul dat în plen, senatorii PD-L co-iniţiatori ai actului legislativ fie au votat împotrivă, fie s-au abţinut de la vot.

“Modul în care aceştia au acţionat la vot dovedeşte faptul că respectivii senatori nu fac altceva decât să semneze drept co-iniţiatori doar ca să figureze în ochii opiniei publice cu iniţiative legislative, pe care mai apoi să voteze împotriva propriei decizii, lipsind de la acest demers coerenţa, atât de necesară unui organ legislativ. Nu este de mirare de ce întreaga lume medicală se întreabă de ce merge atât de prost acest sector. Tocmai pentru că nu există coerenţă, iniţiatorii votând împotriva propriilor iniţiative, în acest caz fiind vorba doar de schimbarea unui enunţ”, a precizat senatorul PNL, Paul Ichim. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.