Acasă Uncategorized Bucureşti: Românii cred ca lupta anticorupţie a Guvernului este o minciună

Bucureşti: Românii cred ca lupta anticorupţie a Guvernului este o minciună

DISTRIBUIȚI

96551 – 09122010 – Marea majoritate a românilor – 83% – nu cred în lupta anticorupţie cu care se laudă Guvernul, reiese din rezultatele unui barometru dat publicităţii joi de Tranparency International.

Conform sondajului, partidele şi Parlamentul sunt considerate cele mai corupte instituţii. Pe o scară de la 0 (cel mai puţin corupt) la 5 (cel mai corupt), partidele şi Parlamentul primesc 4,5.

În afară de justiţie, sector privat şi presă, pentru celelalte instituţii nivelul evaluat al corupţiei este semnificativ mai mare decât în anii trecuţi, iar partidele politice, Parlamentul şi justiţia primesc un scor peste 4 pentru incidenţa corupţiei.

Doar 3% dintre români au încredere în Guvern şi guvernanţi cu privire la capacitatea lor de a lupta împotriva corupţiei. Din această perspectivă, românii sunt europenii cu cea mai scăzută încredere în Guvern, urmaţi de letoni (5%), sloveni (7%) şi germani (8%).

Este remarcabil că 63% dintre români nu au încredere în nimeni în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.