Acasă Uncategorized Braşov: Piaţa Sfatului şi Piaţa Unirii din Braşov vor fi modernizate în...

Braşov: Piaţa Sfatului şi Piaţa Unirii din Braşov vor fi modernizate în acest an

DISTRIBUIȚI

97464 – 14012011 –  Piaţa Sfatului şi Piaţa Unirii, ambele situate în zona veche a oraşului, vor fi modernizate în acest an, fiind cuprinse alături de alte lucrări, în programul de investiţii al municipalităţii pentru 2011, a declarat primarul George Scripcaru, citat de Administratie.ro.
Proiectul de modernizare a Pieţei Unirii, care se doreşte a fi „o a doua Piaţă a Sfatului” a fost estimat la suma de 5,4 milioane de lei, banii urmând să fie obţinuţi prin Planul Integral de Dezvoltare Urbană, cu o cofinanţare locală de 2%. În ceea ce priveşte Piaţa Sfatului, primarul a precizat că Biserica Neagră a organizat un concurs de proiecte pentru reamenajarea curţii interioare a bisericii, adică spaţiul din jurul acesteia, cât şi reabilitarea liceului german din apropiere.

„Noi avem cu ei un parteneriat şi anumite componente urbanistice vor fi incluse în proiectul de reabilitare a Pieţei Sfatului cum ar fi intervenţii la pavaj, iluminatul public sau schimbarea mobilierul urban”, a precizat Scripcaru. Prioritatea zero a primăriei în ceea ce priveşte investiţiile pe 2011, este tronsonul trei al ocolitoarei Braşovului, lucrare estimată la 30 de milioane de euro, finanţarea fiind de la Ministerul Transporturilor, iar din bugetul local vor fi alocate sumele necesare pentru expropierea terenurilor.

Alte lucrări de investiţii pe care primăria le are programate pentru acest an sunt construirea unui pasaj suprateran de traversare a căii ferate Braşov-Sighişoara, pentru locuitorii cartierelor Tractorul şi Bartolomeu, care costă 23,8 milioane de lei, din care 18,7 milioane fonduri nerambursabile, reparaţia capitală a pasajului Calea Făgăraşului, lărgirea cu câte o bandă pe sens a Pasajului Fartec, un sens giratoriu în zona intersecţiei Gemenii, reabilitarea mai multor străzi ale municipiului. De asemenea, vor începe lucrările de modernizare a Teatrului „Sică Alexandrescu”, după care în aceeaşi clădire va fi mutat şi Teatrul de copii” Arlechino”, modernizarea bazinului de înot cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cofinanţare locală, construirea unor creşe şi grădiniţe.

Primarul spune că aşteaptă să înceapă lucrările la aeroportul de la Ghimbav, investiţie a Consiliului Judeţean unde şi primăria are un procent de 10%. Deocamdată nu se ştie ce sumă se va cheltui din bugetul local pentru că este vorba şi de fonduri de la ministere şi fonduri europene, dar se poate vorbi de câteva zeci de milioane de euro, a spus primarul. Bugetul propriu al municipalităţii pe 2011 va fi acelaşi ca anul trecut adică de 160 de milioane de lei, ceea ce reprezintă încasări din taxe şi impozite pe terenuri, imobile, maşini. ”Schiţa de buget este în discuţie la Comisia economică din primărie urmând ca până la sfârşitul lunii proiectul să fie supus dezbaterii publice”, a mai spus primarul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.