Acasă Uncategorized Bucureşti: „Dosarul Schengen va avansa în ciuda temerilor, a naţionalismului şi populismului...

Bucureşti: „Dosarul Schengen va avansa în ciuda temerilor, a naţionalismului şi populismului care s-au extins în Europa”

DISTRIBUIȚI

97672 – 21012011- Prim-ministrul Emil Boc l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe preşedintele Grupului Partidului Popular European (Creştin-Democrat) al Parlamentului European, Joseph Daul. Vizita delegaţiei condusă de preşedintele PPE Joseph Daul în România, se înscrie în turul european pe care îl efectuează, în 21 de ţări europene, conduse în acest moment de guverne de centru-dreapta.Premierul Emil Boc a apreciat sprijinul constant pe care Parlamentul European şi în acelaşi timp Grupul Partidului Popular European îl acordă temelor de importanţă pentru România, precum Strategia Dunării, Strategia Mării Negre, Parteneriatul Estic sau sprijinul pentru Republica Moldova.„Contăm pe acelaşi sprijin direct al Partidului Popular European în privinţa avizului Parlamentului European cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen”, a declarat premierul Emil Boc.

 

 

 

 

 „România a îndeplinit şi îndeplineşte toate condiţiile tehnice legate de aderarea la Spaţiul Schengen. În consecinţă, România nu are nevoie de un tratament privilegiat în privinţa accesului la Spaţiul Schengen, dar nici nu trebuie să i se aplice un tratament discriminatoriu în raport cu ceea ce au avut de îndeplinit alte state, atunci când au aderat la spaţiul Schengen”, a declarat premierul.

Preşedintele Grupului PPE a transmis, în acest context, că poziţia conducerii PPE este că spaţiul Schengen trebuie să se extindă, în condiţiile în care criteriile de acces sunt respectate, fără nici un fel de probleme. El a exprimat convingerea că dosarul Schengen va avansa în ciuda temerilor, a naţionalismului şi populismului care s-au extins în Europa, în ultima perioadă.
“În ceea ce ne priveşte, la PPE, pe mine şi pe vicepreşedintele Manfred Weber, poziţia noastră este că există criterii şi că, dacă acestea sunt respectate, Schengen trebuie să se extindă ca şi pentru celelalte ţări. (…) Sunt convins că vom ajunge la rezultate bune şi că România face lucruri bune”, a declarat Joseph Daul.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţeanu, iar din partea Grupului PPE – Martin Kamp, secretar general, Antoine Ripoll, secretar general adjunct, şi europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.