Acasă Uncategorized Bucureşti: Se modifică formularele fiscale pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Bucureşti: Se modifică formularele fiscale pentru impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

DISTRIBUIȚI

97248 – 07012011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat proiectul de ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru modificarea şi completarea ordinului ministrului Finanţelor Publice nr.262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu data de 1 ianuarie 2011, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar – fiscale, a fost introdus în Codul fiscal Titlul IV1 „Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor”.

Potrivit acestei reglementări, persoanele juridice române care îndeplinesc cumulativ, condiţiile prevăzute la art.1121 din Codul fiscal pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

De asemenea, art.1128 alin.(1) din Codul fiscal stabileşte că, persoanele juridice române plătitoare de impozit pe profit comunică organelor fiscale teritoriale opţiunea pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, prin depunerea unei declaraţii de menţiuni pentru persoanele juridice, asociaţiile familiale şi asociaţiile fără personalitate juridică, până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului pentru care se plăteşte impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Conform prevederilor art.78 alin.(1) lit.b) din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în registrul contribuabililor se înscriu şi categoriile de obligaţii fiscale de declarare, cu caracter permanent, denumite vector fiscal.

Având în vedere reglementările legale menţionate, este necesară actualizarea categoriilor de obligaţii fiscale de declarare înscrise în vectorul fiscal, prin introducerea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin se propune: introducerea în vectorul fiscal a impozitului pe venitul microîntreprinderilor; modificarea corespunzătoare a formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, precum şi a instrucţiunilor de completare a  acestuia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.