Acasă Uncategorized Cluj: Nu există modificări în starea sănătății IPS Bartolomeu

Cluj: Nu există modificări în starea sănătății IPS Bartolomeu

DISTRIBUIȚI

97768 – 25012011- IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu se află internat în Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca. Mitropolitul Bartolomeu a fost externat luni, 24 ianuarie a.c., din spitalul AKH din Viena, unde – în urma recomandărilor medicale – a fost internat timp de 10 zile, în vederea unei intervenţii pe cord, fapt constatat ca fiind imposibil din cauza vârstei şi a antecedentelor medicale, anunță Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Mitropolitul a suportat transportul în condiţii de întreţinere intensivă. Faţă de parametrii înregistraţi în cursul zilei de luni la AKH, nu există nici o modificare: pacientul este stabil cardiac (hemodinamic); este intubat respirator, cu un suport de sedative; face epurare extrarenală continuă; este afebril, cu probele inflamatorii în scădere, comunică reprezentanții Secţiei Anestezie Terapie Intensivă nr. 1 din Cluj-Napoca.

”În toată perioada spitalizării, în ţară şi străinătate, Mitropolitul şi-a asumat şi îşi asumă conştient, lucid şi cu credinţă în Dumnezeu întreaga suferinţă. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă şi dorinţa IPS Sale de a fi acasă, în oraşul şi în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte de 18 ani”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Clujului.

În lipsa chiriarhului, Centrul Eparhial îşi desfăşoară toate activităţile administrative, culturale, economice şi pastoral-misionare curente, iar PS Episcop vicar Irineu Bistriţeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic. Înainte de plecarea IPS Mitropolit la Viena, cu delegaţie, PS Irineu Bistriţeanul a prezidat o şedinţă a Permanenţei Consiliului eparhial, iar hotărârile au fost aprobate de către Mitropolit.

În aceste momente, ierarhii, clerul şi credincioşii Bisericii noastre, precum şi credincioşii altor confesiuni se roagă Bunului Dumnezeu pentru sănătatea şi uşurarea suferinţelor IPS Bartolomeu, se încheie comunicatul semnat de biroul de presă  al Arhiepiscopiei Clujului. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.