Acasă Uncategorized Bucureşti: Mulţi primari vor ataca în instanţă decizia de desfiinţare a spitalelor

Bucureşti: Mulţi primari vor ataca în instanţă decizia de desfiinţare a spitalelor

DISTRIBUIȚI

98041 – 02022011- Primarii din tara sunt ingrijorati de modul in care Ministerul Sanatatii  vrea sa faca  reforma in sanatate si protesteaza fata de decizia luata de-a desfiinta mai multe spitale si a le transforma in azile de batrani. Potrivit presedintelui Asociatiei Oraselor din Romania (AOR), primarul orasului sibian Saliste, Teodor Banciu, multi primari din tara sunt nemultumiti de faptul ca, prin proiectul initiat de ministrul Cseke Attila, se incalca autonomia locala. Din aceasta cauza, unii primari si-au contactat deja avocati si vor ataca in contencios Guvernul.„Avem numeroase semnale de la primarii din tara, nemultumiti de ordinul de ministru, prin care se desfiinteaza spitalele. Cetatenii vor avea de suferit. Si asa ne pleaca medicii din tara, iar in multe zone, unde sunt orase mai mici sau sate si comune, tinerii medici nu sunt atrasi ca sa vina sa munceasca.

 

 

 

 

 

Nu suntem de acord cu desfiintarea spitalelor atat de necesare cetatenilor si transformarea lor in camine de batrani. Si batranii trebuie ajutati si sunt convins ca se pot construi camine sau se pot gasi solutii pentru sprijinirea varstinicilor, insa nu suntem de acord cu desfiintarea spitalelor”, a precizat presedintele AOR.

Primarul sibian atrage atentia ca Guvernul ia decizii in locul autoritatilor locale, ceea ce este o incalcare a autonomiei si pune in pericol descentralizarea.

„Nu putem opri desfiintarea spitalelor, decat prin forme legale. Nu ne apucam de mitinguri pentru ca degeaba faci mitinguri, sunt cai administrative. Primarul de la Cisnadie intentioneaza sa atace in contencios hotararea de Guvern, iar acesta nu este un caz unic. Mai multi colegi mi-au comunicat ca vor face asta, pentru ca se incalca autonomia locala. Deocamdata, ne adresam ministrului Sanatatii in scris si incercam sa-i aratam consecintele nedorite de nimeni, ale planului sau de reorganizare a sistemului spitalicesc”, a mai explicat Banciu.

Potrivit proiectului lansat de  Ministerul Sanatatii, dintre cele 435 de spitale existente in tara, 182 vor fi comasate, 71 transformate in azile de batrani si 10 se vor desfiinta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.