Acasă Uncategorized Bucureşti: Tinerii bucuresteni invata sa lupte impotriva coruptiei

Bucureşti: Tinerii bucuresteni invata sa lupte impotriva coruptiei

DISTRIBUIȚI

98416 – 14022011 – Asociatia Pro Democratia (APD) in parteneriat cu Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti lansează, marţi, proiectul „Tinerii impotriva coruptiei”, un proiect de constientizare a tinerilor din Bucuresti privind lupta impotriva fenomenului de coruptie.

La ora actuala, unul dintre cele mai mari obstacole in implementarea reformelor politice, economice si sociale din Romania este raspandirea coruptiei in toate sferele de activitate. In anul 2010, APD a incercat, prin intermediul proiectului „Tinerii impotriva coruptiei” sa constientizeze cetatenii privind instrumentele si tehnicile disponibile in combaterea coruptiei. Proiectul s-a desfasurat in patru licee din Bucuresti, cat si in numeroase alte licee din tara. Pentru intervalul 2011-2012, APD vrea sa continue si sa extinda acest demers in toate liceele din Capitala.

Prin intermediul proiectului, organizatorii urmăresc promovarea transparentei, integritatii, responsabilitatii si bunei guvernari. Cele trei directii pe care se vor concentra sunt: informarea privind efectele negative ale coruptiei, incurajarea unei atitudini de intoleranta si stimularea celor afectati in semnalarea cazurilor de coruptie catre organele competente. Toate aceste dimensiuni se adreseaza in primul rand tinerilor si vizeaza o actiune orientata spre viitor, incurajand luarea de atitudine ca şi cetateni activi.

Principalele activitati ale proiectului vor consta in dezbateri, sesiuni de informare, mese rotunde, workshop-uri, distribuirea de publicatii cu caracter informativ, precum si promovarea unei pagini web dedicata tinerilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.