Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Sănătăţii: Colaborarea dintre casele judeţene de sănătate şi spitale este...

Bucureşti: Ministrul Sănătăţii: Colaborarea dintre casele judeţene de sănătate şi spitale este greoaie şi netransparentă

DISTRIBUIȚI

100077 – 12042011 – Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a verificat luni modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie în unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, într-o întâlnire cu managerii acestor unităţi.

În prezent, toate cele 11 spitale aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii, prin care se derulează Programul Naţional de Oncologie, au stocuri suficiente pentru asigurarea tratamentului oncologic al bolnavilor aflaţi în evidenţă, cel puţin până la data de 1 iunie 2011, a constatat ministrul. Unităţile au finalizate licitaţii de achiziţie în acord- cadru sau au în derulare licitaţii în regim de urgenţă, atât pentru medicaţia standard, cât şi pentru unele molecule, care se eliberează cu aprobarea comisiilor constituite la nivel caselor de asigurări judeţene, sau a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Avem semnale că mai sunt disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu medicamente oncologice injecatbile sau hormonale în unele din cele 79 spitale aflate în administrarea autorităţilor locale care derulează programul, deoarece aici nu s-au organizat la timp licitaţii. Dacă nu se organizează achiziţiile în regim de urgenţă, există riscul ca bolnavii care nu vor găsi tratament în aceste unităţi să se îndrepte înspre unităţile care şi-au făcut aprovizionarea, riscându-se supraîncărcarea şi chiar blocarea acestora. Cer public autorităţilor locale măsuri ferme de sancţiune, mergând până la încetarea contractului de management, pentru cei care nu şi-au făcut treaba”, a declarat ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.

Ministrul le-a spus şi managerilor din reţeaua proprie că va controla personal modul de derulare a programului de oncologie în unităţile MS.

Tot luni, ministrul Sănătăţii a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, să dispună măsurile necesare, astfel încât fondurile din programul de oncologie să ajungă la spitale în timp real, nu cu întârzieri şi în sincope. De asemenea, colaborarea caselor judeţene cu spitalele este una greoaie şi netransparentă, aşa cum au reclamat toţi managerii unităţilor sanitare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.