Acasă Uncategorized Bucureşti: Protecţia Consumatorilor a confiscat peste 10 kg de bijuterii

Bucureşti: Protecţia Consumatorilor a confiscat peste 10 kg de bijuterii

DISTRIBUIȚI

101827 – 15062011 – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a controlat zeci de puncte de vanzare a bijuteriilor, unde au dat amenzi si au confiscat peste zece kilograme de bijuterii.

Au fost verificati 330 de operatori economici constatandu-se nereguli la 142 dintre acestia (43%). Peste 17 kg de bijuterii, din totalul controlat, prezentau abateri de la legislatia in vigoare. Controalele au fost efectuate la nivelul a 21 de judete si in Capitala si vor continua in perioada urmatoare, avertizeaza ANPC.

Au fost confiscate si predate Trezoreriei 9,9 kg bijuterii, din care 1,3 kg de bijuterii nemarcate si 8,6 kg de bijuterii care aveau aplicate 15 marci neinregistrate la ANPC.

Totodata, au fost aplicate 96 amenzi contraventionale, in valoare de 285.050 de lei si 53 de avertismente, iar pentru 17 operatori economici au fost facute propuneri de suspendare a autorizatiei pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si au fost sesizate organele de cercetare penala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.