Acasă Politic Bucuresti: Revolutionarii propun eliminarea autorizatiilor pentru protestele cu mai putin de 50...

Bucuresti: Revolutionarii propun eliminarea autorizatiilor pentru protestele cu mai putin de 50 de participanti

DISTRIBUIȚI

104154 – 20092011 –Asociatia 21 Decembrie 1989” se raliază amplelor apeluri publice făcute de numeroase ONG-uri si consideră că proiectul Ministerului Administratiei si Internelor cu privire la modificarea Legii privind organizarea adunarilor publice restrânge în mod nejustificat libertăţile fundamentale câstigate prin sânge în Revolutia din Decembrie 1989”, se arată într-un comunicat al asociatiei. Revolutionarii reamintesc reprezentantilor MAI că statul primeste impozite din partea cetătenilor pentru a li se asigura ibertăţile democratice, nu pentru a îngrădi aceste libertăti prin proiecte de lege aberante.

”Ca organizatoare a multor adunări publice în ultimii 20 de ani, Asociatia este în măsură să privească prevederile cuprinse în noul proiect de lege ca fiind de natură a descuraja orice tip de manifestatie si o întoarcere la restrictiile tipice unui regim totalitar”, se mai arată în comunicat. În loc ca drepturile constitutionale ale cetătenilor să fie respectate, cei care aleg să se adune în spatiul public sunt categorisiti ca un pericol. Metodele si locurile în care vor să îsi manifeste nemultumirile sunt alese discretionar, la bunul-plac al reprezentantilor unor organelor de represiune care au dat dovadă, în trecut, de dispret fată de respectarea drepturilor omului.

În opinia membrilor asociatiei 21 Decembrie, proiectul de lege este inacceptabil, iar cele mai grave prevederi sunt amenzile exagerate pentru protestele neautorizate, interdictia de a protesta în fata unor anumite institutii, interzicerea manifestatiilor spontane, mărirea numărului de zile în care trebuie anuntată în prealabil o adunare publică.

”În spiritul asigurării libertătii de expresie si pentru a usura munca administratiilor locale, Asociatia 21 Decembrie 1989 propune ca pentru adunările publice unde participă mai putin de 50 de persoane să nu mai fie nevoie de obtinerea vreunei autorizatii, fiind suficientă anuntarea prealabilă a Primăriei”, cer revolutionarii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.