Acasă Politic Roma: Berlusconi gata de demisie

Roma: Berlusconi gata de demisie

DISTRIBUIȚI

105378 – 09112011 – Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi isi va da demisia dupa ce va fi aprobata noua lege a bugetului, a anuntat presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, dupa intalnirea pe care a avut-o cu acesta, potrivit Reuters.

„Intai stabilim legea, dupa aceea imi dau demisia”, ar fi spus Berlusconi in timpul intalnirii cu presedintele Napolitano, care a durat aproape o ora.

Berlusconi a iesit din palatul prezidential fara sa dea declaratii si fara sa isi anunte demisia. Presedintia italiana a emis un comunicat de presa, in care se arata ca, odata ce se vor pune in aplicare masurile de austeritate, premierul isi va da demisia. „Silvio Berlusconi i-a transmis sefului statului ca este constient de implicatiile rezultatului votului din Camera Deputatilor. Totodata, si-a exprimat preocuparea pentru necesitatea oferirii unor raspunsuri punctuale partenerilor nostrii europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiara. Imediat dupa ce aceasta lege va fi adoptata in plen, premierul isi va prezenta demisia”, se arata in comunicat.

De asemenea, se precizeaza ca, ulterior, presedintele Napolitano va incepe consultarile pentru numirea unui nou premier, cu toate partidele politice. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.