Acasă Politic Cluj-Napoca: Ziua portilor deschise la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din...

Cluj-Napoca: Ziua portilor deschise la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

105377 – 09112011 – Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului organizează miercuri, 9 noiembrie 2011, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, evenimentul Ziua portilor deschise la Centrului de Îngrijiri Paliative din Cluj-Napoca, de pe strada Cernei fără număr din cartierul Mărăsti.

           Va fi organizat un tur al Centrului pentru toti cei prezenti, în care preasfintitul Vasile Somesanul va prezenta clădirea si serviciile medicale care vor fi oferite în unitatea de tip Hospice.

           De la orele 13.00 Înaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va oficia slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie în paraclisul Centrului.

           Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proportie de 95%, cu o investitie de peste 4.000.000 lei, bani proveniti din donatii, sponsorizări, dar si din partea autoritătilor locale si centrale. Constructia clădirii va fi finalizată până la sfârsitul anului 2011, urmând ca, după primirea acreditărilor medicale, să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând in primăvara anului următor.  

           Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei si va fi oferi sprijin medical si sufletesc bolnavilor oncologici, aflati în fazele terminale ale bolii, dar si familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialisti, asistente medicale, farmacisti, asistenti sociali si preoti, infirmiere si voluntari si vor oferi bolnavilor sansa de a-si trăi cu deminate suferinta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.