Acasă Politic Bucuresti: Prim-procurorul Betelie a fost arestat

Bucuresti: Prim-procurorul Betelie a fost arestat

DISTRIBUIȚI

107375– 27012012 – Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, joi noaptea, recursul procurorilor anticoruptie, atfel ca prim-procurorul al Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, acuzat de fapte de coruptie, a fost arestat preventiv.De asemenea, judecatorii ICCJ au decis arestarea secretarului Primariei sectorului 1 Bucuresti, alaturi de procurorul sef Mihai Betelie, pe numele celor doi fiind emise mandate pentru 29 de zile. Decizia ICCJ este definitiva. Betelie, acuzat de fapte de coruptie, a declarat, joi, in fata judecatorilor ICCJ ca nu apreciaza sa fi comis fapte penale si ca oricum dorea sa paraseasca sistemul judiciar, presedintele instantei replicandu-i ca trebuia sa isi asume calitatea.

Un complet de trei judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, joi, recursurile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, Mihai Betelie, impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin care aceasta instanta a respins propunerea de arestare preventiva a magistratului si a secretarului Primariei sectorului 1, Bogdan Grigorescu.

In 20 ianuarie, Curtea de Apel Bucuresti a decis cercetarea celor doi in stare de libertate, aplicand insa interdictia de parasi localitatea de domiciliu. Impotriva acestei decizii procurorii DNA si Betelie au facut recurs, la instanta suprema. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.