Acasă Politic Bucuresti: Prima victimă a pieţii: Ministrul de Externe, dat afară din Guvern

Bucuresti: Prima victimă a pieţii: Ministrul de Externe, dat afară din Guvern

DISTRIBUIȚI

107232 – 23012012 – Premierul Emil Boc a anunţat, luni, în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, că l-a demis pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, pentru afirmaţiile jignitoare ale acestuia la adresa protestatarilor. Şeful Guvernului a arătat că, în aceste zile, reacţia politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită şi că regretă sincer „derapajele şi stângăciile verbale” ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor, precizând că doreşte să transmită acestora scuze publice.”Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej:

derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic”, a scris Baconschi, în urmă cu o săptămână pe blogul personal.

Teodor Baconschi este plecat din ţară, fiind prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe. El a declarat că a fost demis prin telefon de prim-ministrul Boc.

Parlamentul s-a reunit luni în sesiune extraordinară pentru a dezbate situaţia politică, socială şi economică a ţării, ca urmare a presiunii puse asupra întregii clase politice de manifestaţiile de protest care au avut loc în ultimele zece zile în toata ţara. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.