Acasă Politic Ilfov: Constantin Proţiuc, inspector şcolar judeţean Ilfov: „Cea mai bună investiţie este...

Ilfov: Constantin Proţiuc, inspector şcolar judeţean Ilfov: „Cea mai bună investiţie este educaţia timpurie

DISTRIBUIȚI

107233 – 23012012 – Începând cu 23 ianuarie 2012, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov (ISJ) declanşează campania de informare cu privire la clasa pregătitoare, introdusă, conform Legii Educaţiei Naţionale, din anul şcolar 2012 – 2013”, a precizat astăzi într-o declaraţie de presă domnul prof. Constantin Proţiuc, inspector şcolar general al ISJ Ilfov. Împreună cu conducerile unităţilor de învăţământ din judeţul nostru demarăm activităţile de pregătire a înscrierii în clasa pregătitoare. Astfel, încă de astăzi, funcţionează gratuit Tel Verde, cu nr. 0800.816.221, telefon la care sunt pregătiţi să răspundă zilnic întrebărilor publicului interesat trei inspectori şcolari de specialitate din cadrul ISJ Ilfov. Informaţiile primite pe această cale vor fi cele corecte şi autorizate.

 De asemenea, marţi, 24 ianuarie, la ora 12.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean va avea loc o şedinţă cu directorii unităţilor de învăţământ, cu scopul informării detaliate asupra tuturor aspectelor care ţin de clasa pregătitoare. În felul acesta, directorii unităţilor de învăţământ vor putea susţine în mod corect campania de informare la nivel local”, a mai declarat inspectorul şcolar general.

„Spaţiile şcolare pentru elevii din clasa pregătitoare vor fi asigurate prin eforturile conjugate ale MECTS şi ale administraţiilor publice locale. Ne dorim ca aceste clase să fie prietenoase, cu mobilier şi dotare adecvate vârstei copiilor, precum şi specificului activităţii de învăţare. Nimeni nu trebuie să se teamă că este prea devreme să ne înscriem copiii la şcoală de la 6 ani, întrucât în clasa pregătitoare ei vor învăţa prin metode adecvate vârstei tot ceea ce le este necesar pentru a fi pregătiţi să facă faţă cu succes clasei I. Clasa pregătitoare înlătură trecerea brutală de la grădiniţă la şcoală, copilul învaţă jucându-se şi, în acelaşi timp, se familiarizează cu atmosfera din şcoală. Cea mai bună investiţie este educaţia timpurie. Toate studiile arată acest lucru. Acest proces se desfăşoară în ţările UE de mult timp cu succes”

, a mai spus domnul prof. Constantin Proţiuc, inspector şcolar general al ISJ Ilfov.

Pentru toţi copiii care au 6 ani împliniţi la 31 august 2012, înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa I este obligatorie. Înscrierile vor începe în 5 martie 2012. Principalul criteriu în baza căruia copiii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare este cel al apartenenţei la circumscripţia şcolară, la solicitarea părintelui. Arondarea la o altă unitate de învăţământ decât cea de domiciliu va fi posibilă în limita locurilor disponibile. În cazul în care la o unitate şcolară se înregistrează mai multe cereri decât locuri disponibile, departajarea se va face cu transparenţă şi echitate, pe baza unor criterii clare. În toate situaţiile este interzisă testarea sau evaluarea elevilor la înscriere.

La nivelul judeţului Ilfov vor fi înscrişi 2007 copii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2012 -2013, cuprinşi în 95 de clase. Un prim efect al aplicării acestei măsuri este creşterea numărului de copii şcolarizaţi cu 736, copii care, deşi în septembrie trecut aveau 6 ani nu sunt cuprinşi nici la grădiniţă, nici în clasa I, mulţi dintre ei fiind probabil pe stradă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.