Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda: “Plagiatul ministrului Mang este evident, sare în ochi“

Bucuresti: Cristian Preda: “Plagiatul ministrului Mang este evident, sare în ochi“

DISTRIBUIȚI

110064 – 10052012 – Cristian Preda spune că „scandalul legat de dorinţa premierului de a-i numi pe Victor Alistar şi Corina Dumitrescu şi situaţia penibilă în care s-a pus, numindu-l pe domnul Mang la Educaţie ne arată că deocamdată cinstea e ceva foarte abstract”. În opinia lui Cristian Preda, „sunt probe pe care şi un copil de zece ani le poate pricepe!”. „Circulă pe Internet probe clare ale plagiatului comis de ministrul Mang şi cred că Ponta trebuie să se pronunţe urgent. A renunţat la cinste, să ne spună: vreau să am în Guvern un om care este necinstit, care a copiat şi care mai mult decât atât, acum minte în legătură cu plagiatul„, afirmă democrat-liberalul. Ioan Mang a denunţat miercuri seară la postul România TV „o acţiune politică” din partea PDL.

Cristian Preda îl contrazice şi susţine că plagiatul „sare în ochi”: „Chestiunea nu este o afacere politică. Poate să vadă şi un elev de zece ani pasajele care sunt incriminate. Plagiatul este evident, sare în ochi, iar discuţiile destul de întortocheate despre diferenţa între un text de filosofie şi un text ingineresc aruncă totul într-un ridicol şi mai mare, pentru că furtul nu ţine seama de domeniu. Or dincolo de necinstea plagiatului, vedem că şi minciuna este cultivată sistematic de câteva zile”.

Cristian Preda îi cere fostului ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să se pronunţe în acest scandal de plagiat: „Eu aş fi curios ce spune doamna Andronescu, fostul rector de la Politehnică, pentru că eu am încredere, dincolo de adversitatea politică şi de criticile pe care i le pot aduce în calitate de pesedistă garantată de Vanghelie, eu am încredere că doamna Andronescu va spune adevărul în privinţa plagiatului domnului Mang. Îi solicit public să se pronunţe în această privinţă!”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.