Acasă Politic Bucuresti: Preturile alimentelor se dubleaza de la producator pana la supermarket

Bucuresti: Preturile alimentelor se dubleaza de la producator pana la supermarket

DISTRIBUIȚI

109960 – 07052012 – Scumpirea alimentelor apare pe lantul de aprovizionare, pretul acestora ajungand aproape dublu de la producator pana la supermarket, a declarat ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia.

„Modul de productie in sectorul de legume-fructe este unul primar. Fiecare produce legume pe o suprafata mica. Niciun supermarket sau nici cei care fac export nu vor veni sa cumpere cu sacosa de la fiecare. Si fermierii trebuie sa inteleaga cu unul dintre principalii piloni ai modernizarii agriculturii in Romania il constituie asocierea”, a spus Fuia, la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la PRO TV.

Mircea Croitoru, presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe Matca, prezent in emisiune, a afirmat ca supermarketul, si nu producatorul, este cel care fixeaza pretul produsului alimentar.

„Eu am vazut rosii intr-un supermarket cu 10,5 lei kilogramul. Noi cand iesim cu trufandaua noastra, e undeva la 3,5-4 lei. E o diferenta enorma”, a spus Croitoru.

Presedintele Asociatiei Producatorilor de Legume si Fructe Matca a adaugat ca, in ultimii ani, membrii asociatiei pe care o conduce au renuntat sa mai cultive tomate din cauza rentabilitatii scazute. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.